← Nazaj domov

VABILO NA STROKOVNO EKSKURZIJO V


Objavljeno

Posavski muzej Brežice,  Hiša pesmi in vina Sagmeister z ogledom repnice, Stara vas Kumrovec in Gostilna Kocjan.

V sredo, 25. septembra 2024.Društvo upokojencev Prečna vas vabi na Strokovno ekskurzijo v Posavje: Brežice, Bizeljsko in Kumrovec. V Brežicah si bomo ogledali Posavski muzej v gradu Brežice, kjer so način življenja Posavcev in prišlekov spleteni  v prikaz bogate kulturne dediščine. Ogled je voden z lokalnim vodičem. Med samo vožnjo bomo videli tudi znameniti vodovodni stolp, ki pa je spremenjen v razgledni stolp.

Pot bomo nadaljevali do Hiše pesmi in vina Bizeljsko. Vinarska družina Sagmeister nam bo postregla s domačim narezkom, peškinim oljem, domačim kruhom  in degustacijo petih vrst vina. Nekaj nam bodo tudi zapeli in zaigrali. Pri njih si bomo ogledali tudi znamenito repnico, ki je kot trdi gospodar, nekaj posebnega na Bizeljskem.

Na bližnjem mejnem prehodu bomo prestopili državno mejo in prišli na Hrvaško. Obiskali bomo Muzej Stara vas Kumrovec. Njihov vodič nas bo popeljal po kraju Stara vas Kumrovec, edinega tradicionalno urejenega kraja v Hrvaškem Zagorju, v katerem boste doživeli avtentičen izgled zagorske vasi z začetka 20. stoletja. V središču vasi se nahaja zadružna posest družine Broz in rojstna hiša državnika Josipa Broza Tita z etnografsko in zgodovinsko postavitvijo.

Na poti proti domu se bomo ustavili še v Gostilni Kocjan na Bizeljskem, kjer nas bodo postregli z obilnim kosilom in domačim jabolčnim zavitkom.  Pijačo si vsak naroči in plača sam. Na kosilo bomo prišli ob 16 uri. Odhod po dogovoru.

Odhod avtobusa iz Prečne je ob 6.45 uri in naprej po ustaljenem voznem redu. Dodatne informacije lahko dobite pri predsedniku društva, Dragu Sikošku na tel. št. 041 685 145.

Cena ekskurzije je 61 €. Vsak posameznik prispeva 50 €, ostalo bomo poravnali iz društvene blagajne. Prijave zbirajo vaši poverjeniki do četrtka, 19.9.2024. Ob prijavi ali po dogovoru jim izročite 50 €.

Udeležba na strokovni ekskurziji je na lastno odgovornost.

                                                                           Predsednik DU Prečna

                                                                                                  Drago Sikošek  l. r.

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja