← Nazaj domov

Srečanje upokojencev Pokrajinske zveze društev upokojencev Dolenjske in Bele krajine – Šentjernej 2024


Objavljeno

V soboto, 24.8.2024 je bilo v Šentjerneju tradicionalno srečanje upokojencev PZDU DBK, na katerem so podelili vsa priznanja in pokale za dosežene uspehe na 48. ŠIU PZDU DBK 2024. Skupno 1. mesto so dosegli člani DU Trebnje, 2. mesto DU Mali Slatnik in 3. mesto DU Mirna. Naša ženska ekipa je zasedla 4. mesto in moška ekipa prav tako 4. mesto in tako skupno 4. mesto. Zelo lep uspeh in vse pohvale vsem nastopajočim, predvsem pa posameznim vodjem sekcij.

Na srečanju, ki ga je organiziralo  DU Šentjernej, so proslavili tudi 70. obletnico obstoja društva, ob enem pa tudi 20. obletnico delovanja PZDU Dolenjske in Bele krajine. Ob tej priliki so nekateri posamezniki prejeli tudi priznanje DU Šentjernej in PZDU DBK.

Vse navzoče so nagovorili: predsednica PZDU DBK ga. Cirila Surina Zajc, predsednica komisije za šport pri PZDU DBK ga. Milena Iskra, predsednik DU Šentjernej g. Franc Hudoklin, predsednik Državnega Sveta Republike Slovenije g. Marko Lotrič, župan občine Šentjernej Jože Simončič ter podpredsednik ZDUS in direktor Hotela Delfin Izola.

Na srečanju je bilo prisotnih preko 1.000 članic in članov društev upokojencev PZDU DBK. Iz našega društva se je srečanja udeležilo 34 članov. Ob pestrem programu ki ga je vodil g. Lojze Bojanc so organizatorji pripravili tudi razstavo rokodelskih izdelkov članov PZDU , hrano in pijačo ter bogat srečelov. Ob glasbi ansambla Hit pa so nekateri tudi zaplesali.

                         Tekst in slike Drago Šulc.

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja