← Nazaj domov

Pohod spoznavajmo dolenjsko v organizaciji DU Mokronog – Trebelno


Objavljeno

V torek, 16. 4. 2024 je Društvo upokojencev Mokronog – Trebelno izvedlo pohod Spoznavajmo Dolenjsko. Kljub zelo slabi vremenski napovedi se je na izhodišču pohoda, pred gasilskim domom v Mokronogu, zbralo okoli 200 pohodnic in pohodnikov. Iz  Društva upokojencev Prečna se je pohoda udeležilo 5 pohodnikov in 1 pohodnica

Pohod se izvede vsak 3. torek v mesecu

Zbrane udeležence pohoda sta pozdravila in nagovorila predsednica DU Mokronog – Trebelno ga. Milica Korošec in župan občine g. Franc Glušič. V svojih nagovorih sta se udeležencem pohoda zahvalila za pogum in odločitev, da se pohoda, kljub slabi vremenski napovedi udeležijo in vsem zaželela lahek korak, obilo užitkov po njihovi  lepi naravi in srečno vrnitev nazaj na izhodišče.

V dolgi koloni je pohod potekal  po Mokronogu, mimo znane gostilne Deu, osnovne šole Mokronog, do vasi Slepšek, kjer smo pohodniki občudovali lepo urejena naselja,  polja in obširne travnike. S pohodom smo nadaljevali skozi naselja Beli Grič, Ribjek in Pugled, do vznožja Žalostne gore, kjer je sledil lažji vzpon do vrha, do romarske cerkve. Pod vodstvom in ob razlagi domačega župnika, so si udeleženci pohoda ogledali notranjost znane romarske cerkve. Po lepi gozdni stezi smo se spustili do izhodišča pohoda, kjer nas je čakala pogostitev s sladkimi dobrotami  in tradicionalni zaključek s prepevanjem pesmi, ki se je končal tik pred napovedanim poslabšanjem vremena.  Za nami je še en lepo organiziran in izpeljan pohod, za kar se organizatorjem, DU Mokronog – Trebelno lepo zahvaljujemo.

                                                                      Tekst in foto: Ivan Dežan