← Nazaj domov

Spoznavajmo Dolenjsko v organizaciji DU Škocjan


Objavljeno

V torek, 19. 3. 2024 je Društvo upokojencev Škocjan organiziralo in izvedlo meddruštveni pohod Spoznavajmo Dolenjsko. Vabilo na pohod je na izhodišče, ki je bilo tokrat na Bučki, privabilo kar 242 udeležencev. Iz Društva upokojencev Prečna se je pohoda udeležilo 11 pohodnic in pohodnikov.

Organizatorji so udeležence pohoda pričakali in postregli s sladkim programom, ki so ga pripravile prizadevne članice DU Škocjan. Na izhodišču pohoda sta prisotne pozdravila in nagovorila: predsednica DU Škocjan ga. Marija Marušič in župan občine Škocjan g. Jože Kapler. Pohodnikom sta zaželela lep in varen pohod, prijetno počutje na njihovem področju, Jožicam in Jožetom pa čestitala za njihov praznik.

V dolgi pohodniški koloni je pohod potekal skozi naselje Zaboršt, mimo Salmičeve kmetije, znane po vzreji in peki odojkov, mimo jezera na Štritu in čez Dule nazaj na izhodišče. Na parkirišču pred cerkvijo sv. Martina na Bučki je sledil še zaključek pohoda, s prepevanjem pohodniških in ljudskih pesmi. Zadovoljni, da smo preživeli lep pohodniški dan, smo si rekli nasvidenje na naslednjem pohodu, ki ga bo v aprilu organiziralo DU Mokronog – Trebelno.

Tekst: Ivan Dežan