← Nazaj domov

Pohod Spoznavajmo Dolenjsko – DU Trebnje 2024


Objavljeno

V torek, 16. 1. 2024 je bil v organizaciji Društva upokojencev Trebnje izveden prvi pohod Spoznavajmo Dolenjsko v letošnjem letu.

V ne preveč hladnem, vendar meglenem jutru, smo se pohodniki in pohodnice Društva upokojencev Prečna zbrali na železniški postaji Novo mesto in se z vlakom odpeljali do izhodišča pohoda.

Na zbirnem prostoru pri železniški postaji v Trebnjem, se je tokrat zbralo preko 220 udeležencev pohoda, med njimi kar  24 pohodnic in pohodnikov iz našega društva.

Pred začetkom pohoda sta udeležence pozdravili: Darinka Krevs, predsednica DU Trebnje in Milena Iskra, predsednica komisije ŠRGK Dolenjske in Bele krajine. Predstavnik organizacije pohoda pa je prisotnim povedal nekaj besed o zgodovinskem razvoju Trebnjega.

Pohod, ki je potekal po delu mesta in okolici Trebnjega, nas je ob reki Temenici vodil v smeri trebanjskega gradu, ki ga pisni viri, kot »turn ze treuen« omenjajo že 1386 leta. Po lepo urejeni učni gozdni poti »Trebanjsko bukovje« smo se mimo naselja Odrga povzpeli nad avtocesto, od koder se je videlo s soncem obsijano Trebnje.

S pohodom smo zaključili na lepo urejenem prireditvenim prostoru, kjer smo ob vročem čaju, kuhančku in obilici sladkih dobrot, s pesmijo zaključili naš prvi letošnji meddruštveni pohod.

Sledil je še krajši sprehod do železniške postaje Trebnje, od koder smo se polni dobre volje in zadovoljstva, da smo zopet nekaj koristnega naredili za svoje zdravje, z vlakom vrnili v Novo mesto.

Tekst in slike: Ivan Dežan