← Nazaj domov

Tradicionalni kostanjev piknik DU Prečna 2024


Objavljeno

V četrtek, 17.10.2024 smo izvedli Kostanjev piknik z družabnim srečanjem za članice in člane Društva upokojencev Prečna. Srečanja se je udeležilo 74 članov. Ker je bilo vreme dokaj slabo, smo se preselili v veliko dvorano Krajevnega doma Prečna. Sekciji za postrežbo na prireditvah pod vodstvom Marjana Beceleta in pekovska sekcija, ki jo vodi Anica Gobec, so že nekoliko prej začeli z delom, tako da je bilo ob 13 uri, ko se je piknik začel, že vse pripravljeno za pojedino. Še pred tem, je na kratko vse lepo nagovoril predsednik društva Drago Sikošek. Dobra hrana je vsem dobro teknila in so vsi po vrsti pohvalili osebje, ki je pripravljalo hrano in pecivo.

Sekcija rokodelk je s pomočjo našega podpredsednika Draga Šulca pripravila mini rokodelsko razstavo in ob enem z žrebanjem prisotnim podarila 10 njihovih izdelkov, ki so jih naredile Irena, Jožica in Slavka. Vodja sekcije Irena Vehar Dragan in članica Jožica Šulc sta vsak izdelek lepo opisali in ga izročili dobitniku darila.

Že med to predstavo so zunaj marljivo rezali in pekli kostanj, ki smo ga zadišali tudi v dvorani. Letos se je ekipa peke kostanja zelo potrudila in odlično spekla kostanj. Kaj hitro smo imeli vsi črne prste in skoraj ves kostanj olupili in pojedli. Seveda pa kostanja ne bi bilo, če ga skupinica pod vodstvom Rudija Vidmarja ne bi nabrala, pa tudi s seboj ga je še kdo prinesel.

Sledilo je še druženje, klepet in smeh. Hvala vsem ki ste kakorkoli pripomogli, da smo tudi letošnji kostanjev piknik privedli do konca.

Tekst in slike: Drago Šulc.

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja