← Nazaj domov

Oktobrski mesečni pohod Spoznavajmo Dolenjsko


Objavljeno

V torek, 15. 10. 2024 je Društvo upokojencev Prečna organiziralo meddruštveni pohod v okviru projekta »Spoznavajmo Dolenjsko«.

V sicer meglenem, vendar vedrem jutru so se na izhodišču pohoda, v Športnem parku Prečna, zbrali kar 204 udeleženci tokratnega pohoda, iz našega društva 18 pohodnikov.

Po krajšem okrepčilu s toplimi napitki in sladkimi dobrotami, ki so ga pripravile marljive članice sekcije peke in sekcije strežbe, je udeležence najprej nagovoril in pozdravil predsednik Društva upokojencev Prečna, Drago Sikošek, vodja pohodniške sekcije Rudi Vidmar pa je opisal potek trase pohoda in dal  navodila za uspešno in varno izvedbo pohoda.  Oba sta udeležencem pohoda zaželela prijetno pot in srečen povratek na izhodišče.

Trasa pohoda je bila sledeča: Letališče Prečna, industrijska cona Zalog, Loke, Zalog, Češča vas, Olimpijski center v Češči vasi in vrnitev na izhodišče v Športni park Prečna. Pri mostu v Lokah smo imeli krajši postanek, ki smo ga izkoristili za oddih in okrepčilo iz nahrbtnika. Jutranja megla se je medtem dvignila in izgubila, zato smo pohod proti Olimpijskemu centru v Češči vasi nadaljevali že v toplem in sončnem dopoldnevu. Tam nas je pričakal predstavnik olimpijskega centra in nam na kratko predstavil kolesarski in bazenski kompleks centra. Udeleženci pohoda smo si pokriti bazenski kompleks lahko tudi ogledali..

Na cilju smo ob sladkih dobrotah izmenjali prijetne vtise s pohoda. Pohodnike je nagovorila predstavnica PZDU Dolenjske in Bele krajine, Milena Iskra ter se jim zahvalila za množično udeležbo na pohodu.  Udeleženci pohoda smo strumno zapeli pohodniško himno in nekaj ljudskih pesmi, predstavnik DU Otočec Jože Tori, pa nas je povabil na naslednji meddruštveni pohod, ki ga bo v novembru organiziralo DU Otočec.

Vodstvo Društva upokojencev Prečna se za uspešno izvedbo pohoda zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli pripomogli, da je pohod lepo uspel. Hvala KS Prečna za uporabo objetov v športnem parku, ter župniji Prečna in ostalim lastnikom zemljišč, ki so nam dovolili, da so udeleženci pohoda svoja vozila parkirali na njihovih parkiriščih.

https://lokalno.svet24.si/2024/10/18/294676/zgodba/foto_pohod_spoznavajmo_dolenjsko_v_organizaciji_du_precna

                                                                           Tekst: Ivan Dežan

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja