← Nazaj domov

Frančiška Grm praznovala 85. rojstni dan


Objavljeno

Člani DU Prečna, predsednik Drago Sikošek, tajnica Danica Rešetič in poverjenica Anica Pavlin smo na dan praznovanja 16.9.2019 obiskali našo dolgoletno članico Frančiško Grm iz Češče vasi, ki je praznovala 85. rojstni dan.

Zaželeli smo ji vse najboljše, predvsem pa trdnega zdravja z željo, da ji le-to še vrsto let služi. Ob tej priložnosti smo ji izročili društveno voščilnico in skromno darilo. Slavljenka je nas s pomočjo hčerke Nade  lepo sprejela. Zadržali smo se kar nekaj časa v krajšem klepetu, slavljenka nam je povedala, da sta se z možem leta 1690 preselila iz Suhe krajine v Češčo vas in nekaj let, stanovala pri prijateljih. Prišla je možnost, da sta kupila hišo,  ki sta jo za nadaljnje bivanje obnovila. Slavljenka je povedala, da je do upokojitve delala v podjetju Novoles v straži, delala je tudi ponoči in delo ni bilo lahko. Tudi mož je bil zaposlen in tako sta lahko naprej gradila svoj dom in skrbela za družino.

Hčerki Nadi smo se zahvalili za postrežbo in gostoljubje, slavljenki pa smo še enkrat zaželeli vse lepo in jih obljubili, da se kmalu ponovno vidimo.

Admin: Drago Sikošek

Foto: Arhiv DU Prečna

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja