← Nazaj domov

Januarski mesečni društveni pohod 2024


Objavljeno

V sredo, 3. 1. 2024 je Društvo upokojencev Prečna izvedlo prvi društveni pohod v letu 2024 na Trško goro in Golušnik.

Tokratnega pohoda se je udeležilo 17 najbolj vztrajnih pohodnic in pohodnikov, ki so se po »napornih« prazničnih dneh zaželeli gibanja v naravi. V dokaj toplem jutru smo se  zbrali  na parkirišču znane gostilne Pugelj v Ždinji vasi. Po izmenjavi novoletnih voščil in lepih želja, se je skupina udeležencev pohoda podala proti vrhu Trške gore. Pot do našega prvega cilja, cerkve na Trški gori nas je po asfaltni, deloma makadamski cesti, peljala mimo vinogradov in mnogih zidanic. Udeležence pohoda sta nagovorila in pozdravila predsednik DU Prečna, Drago Sikošek in vodja pohodniške sekcije, Rudi Vidmar. Med drugim sta se v nagovoru zahvalila udeležencem za udeležbo na dosedanjih pohodih in jih povabila k čim večji udeležbi tudi na naslednjih pohodih, ki jih bo v letu 2024 organiziralo društvo.

Po grebenu Trške gore smo pot nadaljevali na Golušnik, tam pa nas je pri svoji zidanici, z vsemi »pripomočki in okrepčili«  pričakal Kobetov Tone. V prijetno ogreti sobi, smo pokusili Tonetov lanski pridelek, Joži pa nam je postregla z obloženimi kruhki in kavico.

Ker je naš gostitelj Tone pred nekaj dnevi praznoval svoj življenjski jubilej, smo mu čestitali, zapeli in zaželeli še na mnoga leta.

Sledil je povratek skozi lepo urejeno Ždinjo vas in seveda krajši postanek v Pugljevi gostilni, kjer smo dobro razpoloženi zaključili z našim prvim letošnjim pohodom.

Tekst: Ivan Dežan

Foto: Drago Sikošek, Ivan Dežan