← Nazaj domov

Meddruštveni turnir za pokal DU Prečna


Objavljeno

V sredo, 19.9.2024 je Društvo upokojencev Prečna organiziralo sedaj že tradicionalni   Meddruštveni turnir za Pokal DU Prečna v disciplini pikado za ženske in moške ekipe in v kegljanju s kroglo na vrvici mešane ekipe. Turnirja so se udeležila Društva upokojencev iz kar petih občin; Škocjan, Dolenjske Toplice,  Žužemberk,  Straža in  Novo mesto. Skupaj je nastopilo 75 tekmovalk in tekmovalcev, da je vse potekalo v prijateljskem vzdušju pa so poskrbeli domači člani in sekcija peke peciva.

V kegljanju s kroglo na vrvici mešane ekipe je  1. mesto zasedla ekipa DU Prečna  2. mesto  DU Dolenjske Toplice in 3. mesto DU Uršna sela.  

Med posamezniki je v kegljanju s kroglo na vrvici 1. mesto osvojil Jože Zupančič DU Dolenjske Toplice, 2. mesto Marjan Becele DU Prečna in 3. mesto Drago Šulc, prav tako DU Prečna. Za DU Prečna so nastopili še Draga Nedelko, Jožica Janežič, Stane Jarc in Cirila Kostrevc.

V pikadu za ženske je ekipno 1. mesto zasedla ekipa DU Prečna, 2. mesto DU Dolenjske Toplice in 3. mesto DU Škocjan. Med posameznicami je 1. mesto osvojila Cirila Kostrevc iz DU Prečna, 2. mesto Joži Bradač iz DU Dolenjske Toplice in 3. mesto  Milena Rauh iz DU Uršna sela. Za DU Prečna so nastopile še: Marija Bozovičar, Mojca Grah, Jožica Janežič in Milena Iskra.

V pikadu za moške je ekipno 1. mesto zasedla ekipa DU Škocjan, 2. mesto DU Prečna in  3. mesto DU Uršna sela. Med posamezniki je 1. mesto osvojil Drago Šulc iz DU Prečna, 2. mesto  Franc Šterk iz DU Škocjan in 3. mesto  Srečko Pugelj iz DU Dolenjske Toplice. Za DU Prečna so nastopili še: Jože Regina, Stane Jarc, Stanko Mohar in Zvonko Tekavec.

Po podeljenih pokalih in medaljah, ki sta jih podeljevala predsednik DU Prečna Drago Sikošek in vodja sekcije pikado ženske Milena Iskra, je sledilo družabno srečanje, ki so ga domačini zelo lepo pripravili. Narava pa jih je obdarila s prelepim sončnim vremenom.

https://drustva.posrcumlad.si/precna/9953

https://lokalno.svet24.si/si

Tekst in slike Drago Sikošek.

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja