← Nazaj domov

Janez Gorjanec praznoval 80. rojstni dan


Objavljeno

V četrtek, 04. 09. 2024 je praznoval 80. rojstni dan član Društva upokojencev Prečna Janez Gorjanec. Na njegovem domu v Češči vasi smo ga obiskali člani UO DU Prečna: predsednik Drago Sikošek, poverjenica Anica Pavlin in tajnica Danica Rešetič. Dobro razpoloženemu Janezu smo v svojem imenu in v imenu vseh članov društva čestitali, mu zaželeli zdravja in dobrega počutja ter mu predali društveno darilce in pisno voščilnico.

V prijetnem pogovoru, ki se mu je pridružila tudi žena Jožica, smo med drugim izvedeli, da je bil večji del aktivnega dela zaposlen v podjetju Krka Novo mesto kot žerjavist. Janez je v razgovoru povedal, da sedaj, ko je že 35 let upokojen, z ženo velik del preživita tudi v Gorenjem Suhadolu, kamor segajo spomini njegovega otroštva. V prostem času večkrat zaigra tudi na ustno harmoniko, imam pa tudi nekaj rekvizitov, s katerimi se ob priložnosti predstavi. Tudi nam je zaigral na ustno harmoniko. Ima tudi veliko zbirko fotografij, ki jih z veseljem pokaže in tudi posamezno sliko  komentira. V Gorenjem Suhadolu, kjer sta z ženo kupila tudi starejšo hišo, ima zbirko starih predmetov, orodij, ki jih je nekaj tudi sam restavriral. Predvsem ob obisku vnukov jim rad pokaže orodja, ki so jih uporabljali predniki. Žena Jožica pa rada zapoje, pred časom je prepevala tudi v ansamblu, ob tem pa nam posnetke pesmi tudi predvajala. Za trenutke je nastala tudi tišina, vsi smo poslušali. 

Tako slavljencu kot ženi Jožici smo se zahvalili za gostoljubje, klepet ob polno obloženi mizi pa smo zaključili z željo, da se v prihodnje še večkrat srečamo in nazdravimo.

Tekst: Drago Sikošek

Foto: Arhiv DU Prečnas

Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja